GoalGorilla is de nieuwe huisleverancier van WIM

Het Website en Intranet Model (WIM) is een vrij herbruikbare website en intranet ontworpen door, voor en van gemeenten. WIM is gebaseerd op open source, Drupal. Met WIM realiseert elke gemeente snel en tegen minimale kosten online toegankelijkheid. WIM is gratis beschikbaar. De WIM-websites en het WIM-samenwerkingsverband zijn initiatieven van Coöperatieve Vereniging Dimpact. Met ruim 30 leden vertegenwoordigt zij twee miljoen inwoners.

Het doel van de vereniging is het realiseren van moderne, integrale, publieke dienstverlening. Dit doet zij door onder andere de samenwerking en het hergebruik van techniek, kennis en middelen tussen gemeenten te stimuleren. De vereniging zet de koers uit voor WIM en bewaakt de ontwikkeling van de distributie.
 

In 2013 is Dimpact gestart met WIM 1.0, welke herbruikbaar is voor alle gemeenten. Dit is gedaan in samenwerking met Dutch Open Projects (DOP). DOP heeft veel betekent voor WIM. Onder andere door samen te werken met verschillende partijen in het open WIM-leveranciersnetwerk. Momenteel bestaat het WIM-multi vendorship uit Aserio, Dutch Open Projects, GoalGorilla, One Agency en Wowww.

Uitgangspunt bij de ontwikkeling was leveranciersonafhankelijkheid. Daarom wordt het stokje overgedragen aan de volgende partij. Alle betrokken partijen geloven dat dit bijdraagt aan de kwaliteit van WIM, een sterker leveranciersnetwerk en de beoogde leveranciersonafhankelijkheid. Alle partijen binnen de WIM-samenwerking zijn betrokken geweest bij de keuze voor de volgende huisleverancier. Na een offerteronde is overeenstemming bereikt om de opdracht te geven aan GoalGorilla.

GoalGorilla gaat per 1 juli 2016 het huisleverancierschap overnemen. Dit betekent dat zij met de vereniging en de WIM-leveranciers verder bouwt aan een verbeterde versie van WIM: WIM 2.0. Tevens helpt zij de vereniging met het beheer van de WIM 2.0 standaard. Ook draagt GoalGorilla in deze rol actief bij aan het groeiende WIM-leveranciersnetwerk.

Meer informatie: www.wimgemeenten.nl

 

Nieuws

Een stap verder met WIM, WIM 2.0

— In de afgelopen paar jaar hebben we bewezen dat samenwerking binnen WIM werkt. We hebben een leveranciersnetwerk...

Doe mee met het grote klantreis onderzoek

— Gemeenten kunnen kosteloos deelnemen aan een landelijk onderzoek naar de 'digitale klantreis' van tien producten en...

Coevorden.nl debuteert met WIM 2.0

— Gemeente Coevorden ging als eerste live met WIM 2.0 voor haar toptaken website. WIM 2.0 is het resultaat van het...