Kernwebsite WIM trekt Groningse jas aan

Op 25 november jl. is de nieuwe website gemeente.groningen.nl gelanceerd. Gemeente Groningen maakt hiervoor gebruik van kernwebsite WIM van Coöperatieve vereniging Dimpact. Ook de nieuwe Groningse 'jas' staat WIM goed.

Geheel Gronings en toch Generiek 

De WIM kernwebsite is technisch hetzelfde, wat de bezoeker ziet bepaalt elke gemeente voor zich. De gemeente heeft de generieke modeltechniek hergebruikt en een geheel Groningse 'jas' aangetrokken. Dus ook al ziet de website er totaal anders uit, toch gebruikt Groningen exact dezelfde websitemodel-techniek als Emmen.nl, Assen.nl, Zwolle.nl of alle andere WIM-gemeenten.  

Slim 

Coöperatie Dimpact wist met kernwebsite WIM al eerder dit jaar de aandacht van minister Plasterk te trekken. Het is immers een slimme aanpak voor ICT-standaardisatie, hergebruik en met behoud van lokale eigenheid. De kosten voor de slimme modeltechniek worden ook gedeeld tussen de ruim 30 gemeenten van de Dimpact-coöperatie en de WIM-leden. Daardoor valt de businesscase voor Groningen gunstig uit. Investeringen in lokale 'jasjes' vloeien terug voor hergebruik door alle WIM-gemeenten.   

Bezoeker staat centraal 

De vernieuwde website zet de bezoeker centraal met toptaken en toegankelijkheid van informatie als uitgangspunten. Wethouder Ton Schroor van publieke dienstverlening bij Groningen is er blij mee: “De nieuwe website is niet alleen maar een nieuwe site, het kenmerkt een kanteling in de manier waarop we met informatie omgaan. Stond de oude site nog vaak in het teken van de ‘boodschap’ van de gemeente, vanaf nu staan vragen en behoeftes van de bezoeker centraal. Ik denk dat we hiermee als gemeente een grote stap zetten in de verbetering van onze dienstverlening”.  

Open source 

Kernwebsite WIM is gebouwd op basis van open source techniek Drupal. Om WIM in een Gronings jasje te steken, heeft de gemeente Dutch Open Projects in de arm genomen. Deze web-leverancier is lid van het open leveranciersnetwerk van WIM, welke zich onder regie van de Dimpact-coöperatie samen inzetten voor (kern)website standaardisatie en open source (her)gebruik.

Nieuws

Een stap verder met WIM, WIM 2.0

— In de afgelopen paar jaar hebben we bewezen dat samenwerking binnen WIM werkt. We hebben een leveranciersnetwerk...

Doe mee met het grote klantreis onderzoek

— Gemeenten kunnen kosteloos deelnemen aan een landelijk onderzoek naar de 'digitale klantreis' van tien producten en...

Coevorden.nl debuteert met WIM 2.0

— Gemeente Coevorden ging als eerste live met WIM 2.0 voor haar toptaken website. WIM 2.0 is het resultaat van het...