Ook gemeente Oldenzaal kiest voor WIM

Op 18 mei 2016 is de nieuwe website van gemeente Oldenzaal gelanceerd. Voor gemeente Oldenzaal is klantvriendelijke dienstverlening een belangrijk speerpunt. Daarvoor maakt de gemeente gebruik van de toptaken gerichte kernwebsite WIM van coöperatieve vereniging Dimpact.

 

Heldere communicatie met toptaken 

Heldere communicatie vindt de gemeente belangrijk. Daarbij wordt de website steeds meer een primair communicatie- en dienstverleningskanaal. Met een toptakenwebsite speelt gemeente Oldenzaal sneller maar ook beter in op de behoefte van de bezoekers. Een toptakenwebsite is in de afgelopen jaren het fenomeen voor gemeentelijke websites geworden.  
 

Keuze uit drie hoofdmenu's 

De nieuwe website van Oldenzaal is weer compleet anders dan de voorgaande WIM-kernwebsite. De website maakt gebruik van drie verschillende hoofdmenu's, namelijk: inwoners, ondernemers en bestuur. Vanuit deze drie 'doelgroepen' kunnen bezoekers snel meer informatie over gerelateerde onderwerpen vinden en wordt er per menu-item de belangrijkste toptaken weergegeven 

 

Afbeelding 

 

Mening van inwoners 

Gemeente Oldenzaal heeft voor livegang haar inwoners de mogelijkheid gegeven om de nieuwe toptakenwebsite te testen. Uit de resultaten bleek dat de inwoners snel vinden wat ze zoeken en tevreden zijn over de lay-out en de leesbaarheid van de teksten. Gemeente Oldenzaal blijft open staan voor de mening van haar websitebezoekers. Zij willen namelijk hun dienstverlening blijven optimaliseren.  

 

Opensource  

De kernwebsite is gebouwd op basis van open source techniek DrupalOldenzaal heeft Wowww  (één van de vijf leveranciers van het open leveranciersnetwerk WIM) in de arm genomen om hun toptakenwebsite te verwezenlijken. 

Nieuws

Een stap verder met WIM, WIM 2.0

— In de afgelopen paar jaar hebben we bewezen dat samenwerking binnen WIM werkt. We hebben een leveranciersnetwerk...

Doe mee met het grote klantreis onderzoek

— Gemeenten kunnen kosteloos deelnemen aan een landelijk onderzoek naar de 'digitale klantreis' van tien producten en...

Coevorden.nl debuteert met WIM 2.0

— Gemeente Coevorden ging als eerste live met WIM 2.0 voor haar toptaken website. WIM 2.0 is het resultaat van het...