WIM wordt écht Enschedees

Op 2 december 2015 is het nieuwe www.enschede.nl gelanceerd. Enschede heeft nu een compacte toptaken website waarin de gebruikerservaring centraal staat. Samenwerking met andere gemeenten en standaardisatie van de website techniek vormen speerpunten in de Enschedese aanpak. De site heeft nu een geheel nieuw uiterlijk en is eenvoudiger te beheren.

Betere online dienstverlening

Als logisch gevolg van de continue ontwikkeling van onze dienstverlening heeft de website nu een nieuwe jas gekregen. Daarbij hebben we de algemene en productinformatie in één toptaken site laten integreren.” aldus Ben van Heijningen, Teamleider team redactie-online bij Gemeente Enschede realiseert met haar nieuwe website een aantal doelstellingen, waaronder:

  • focus op toptaken;
  • één gebruikerservaring voor de bezoeker (dus geen onderscheid meer tussen digitaal loket en ‘gewone’ site);
  • samenwerking met andere gemeenten; en
  • standaardisatie van techniek.

Generieke ICT & 100% eigen uitstraling

Gemeente Enschede kiest voor standaardisatie van de techniek website; een speerpunt van zowel Minister Plasterk en de Tweede Kamer als de VNG. Ze maakt gebruik van 'kernwebsite' WIM van de Coöperatieve vereniging Dimpact.
WIM is technisch generiek, maar wat de websitebezoeker ziet bepaalt elke gemeente voor zich. Enschede gebruikt exact hetzelfde websitemodel-techniek als gemeente.groningen.nl, Borne.nl, Emmen.nl, Zwolle.nl of alle andere WIM-gemeenten. Toch heeft www.enschede.nl een eigen stijl.

Wowww creëert Enschede ‘WIM-jas’

Om WIM in de Enschede jas te steken heeft de gemeente Wowww in de arm genomen. Het bedrijf is lid van het open leveranciersnetwerk van WIM welke zich onder regie van de Dimpact coöperatie samen inzetten voor (kern)website standaardisatie en open source (her)gebruik.

Business case

De kosten voor de open source modeltechniek worden ook gedeeld tussen de ruim 30 gemeenten van de Dimpact coöperatie en de WIM-leden. Daardoor valt de business case voor Enschede gunstig uit. Voor een fractie van de gebruikelijke websitekosten van een 100.000+ gemeente, loopt Enschede nu landelijk voorop in ICT-standaardisatie en online dienstverlening.

Nieuws

Een stap verder met WIM, WIM 2.0

— In de afgelopen paar jaar hebben we bewezen dat samenwerking binnen WIM werkt. We hebben een leveranciersnetwerk...

Doe mee met het grote klantreis onderzoek

— Gemeenten kunnen kosteloos deelnemen aan een landelijk onderzoek naar de 'digitale klantreis' van tien producten en...

Coevorden.nl debuteert met WIM 2.0

— Gemeente Coevorden ging als eerste live met WIM 2.0 voor haar toptaken website. WIM 2.0 is het resultaat van het...